De World Expo 2017 vond van 10 juni tot 10 september plaats in Astana, Kazachstan. Sinds december 2016 heeft MCW, in samenwerking met Hypsos en Expo Pavilion Groep hard gewerkt aan de realisatie van het Algerijnse paviljoen. Voor het onderwerp van de Expo, ‘Future Energy’ ontwikkelde we een totaalconcept rondom de geweldige mogelijkheden die Algerije heeft op het gebied van ‘sustainable energy’. Het concept werd beloond door de Algerijnse regering met de opdracht voor de realisatie van het paviljoen.

Mainshow

In dit project was MCW verantwoordelijk voor de ‘main show’, een grote projectie op een muur van 12 meter breed en 5 meter hoog. Om de productie nog meer spanning te geven en de interactie tussen de mens, de aarde en de zon symbolisch weer te geven, bedachten we ook een grote bol die voor het projectiescherm wordt geplaatst en van binnenuit geprojecteerd. Dit totale concept is uitgewerkt, samen met Sander Ligthart die verantwoordelijk was voor de regie.

Productie Algerije World Expo 2017

Vervolgens is een team van MCW, met Sandra Keus als producer en Sander Ligthart als regisseur naar Algerije gegaan om een week lang op heel veel verschillende locaties te filmen. Tijdens deze week zijn veel mooie opnamen gemaakt, zowel met drones als met de vaste camera’s. Het onbekende Algerije bleek een wonderschoon land met een grote diversiteit aan landschappen: Van mooie bergen, tot uitgestrekte woestijnen, grootse stuwdammen en schilderachtige steden. Daarnaast bleek ook de gastvrijheid van de Algerijnen enorm en is het MCW-team de hele week in de watten gelegd.

Na de week filmen begon de montage en het uitwerken van de special effects. In de totale productie zijn veel animaties en motion graphics verwerkt. En Martijn de Man, onze componist/sounddesigner heeft een speciale soundtrack voor de film gecomponeerd.

De colorgrading gaf de finishing touch aan deze mooie productie.

Productie Algerije World Expo 2017

De World-Expo

Een goede week voor de opening van de Expo is de film in Astana geïnstalleerd. Ook hier waren nog wat hobbels te overwinnen. De bol stond namelijk nog bij de douane en mocht om een onverklaarbare reden niet worden ingevoerd. Uiteindelijk is een dag voor de opening de bol afgeleverd en geïnstalleerd.

De totale productie is via een Watchout systeem over 4 beamers en de bol gedistribueerd en geeft werkelijk een adembenemend beeld van Algerije en de enorme mogelijkheden die het land heeft op het gebied van sustainable energy.