Look around!

Vroeger zag je virtual reality alleen in science fiction films of via een grote onhandige helm die gekoppeld was aan een zware krachtige computer. Tijden veranderen gelukkig! De smartphones van vandaag de dag maken VR toegankelijk voor iedereen.


Denk hierbij bijvoorbeeld aan het virtueel rondkijken op een bepaalde locatie of het levensecht ervaren van een dienst of product. MCW houdt de nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en willen onze producties ook graag met u delen.

Maak daarom nu eenvoudige kennis met virtual reality met de MCW cardboard VR bril!

Hoe werkt de MCW Cardboard VR bril?


Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5

Holmatro Rescue Experience


Holmatro Rescue Experience

In juni van dit jaar konden bezoekers van de grootste brandweerbeurs ‘Interschutz’ in Hannover onze 360° film voor Holmatro voor het eerst bewonderen. De 4 speciale autostoelen met Oculus Rift brillen waren continu bezet en ook de YouTube versie is na de beurs een hit geworden met ruim 125.000 views!

Na al het succes gaat de Holmatro Rescue Experience nu de wereld rond. Wij hebben afgelopen periode 2 ‘Gear VR’ brillen geprepareerd met de 360° film. De ‘Gear VR’ is een virtual reality bril die gebruik maakt van een Samsung smartphone. Deze handzame setup kunnen Holmatro medewerkers makkelijk mee het vliegtuig in nemen naar ieder event ter wereld.

Proof of concept - Historisch Museum


Historisch museum

MCW volgt zoals gezegd de nieuwe ontwikkelingen op de voet en wij zoeken daarbij altijd de grenzen op bij het uitproberen van nieuwe technieken met zogenaamde proof-of-concepts in onze eigen virtuele speeltuin.

Eén daarvan is bijvoorbeeld een virtuele historische stad. Niet alleen het huidige Rotterdam met zijn moderne architectuur spreekt tot de verbeelding ook het oude spreekt nog veel mensen aan. Onze specialisten realiseerde daarom als test een op oud Rotterdam geïnspireerde 3D wereld zodat we ons nog even in het oude Rotterdam kunnen wanen.

Meer van ons VR werk