Andalusia: History and Civilisation Exhibition

Onder het beschermheerschap van Mansour bin Zayed opende Theyab bin Mohamed bin Zayed Andalusië: Geschiedenis en Beschaving, een tentoonstelling in de Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi.

Deze nieuwe tentoonstelling belicht de Arabische beschaving in Andalusië en belichaamt waarden als tolerantie en samenleven. Het omvat zeldzame kunstwerken, wetenschappelijke publicaties en kostbare artefacten die de ontwikkeling van wetenschap, literatuur, denken en cultuur in de Arabische beschaving in Andalusië weerspiegelen. Het werpt licht op de diverse samenlevingen in Andalusië en hun belangrijke bijdragen op verschillende terreinen.

Deze tentoonstelling bevat zeven belangrijke onderdelen; de Grote Moskee van Cordoba, een meesterwerk dat islamitische, Romeinse en Byzantijnse architectonische ontwerpen combineert; Medina Azahara, een stad waar tolerantie en culturele uitwisseling hun hoogtepunt bereikten; Abu Al Qasim Al Zahrawi, een pionier op het gebied van moderne chirurgie en vernieuwer van chirurgische instrumenten; Poëzie van Ibn Zaydun, een gevierde dichter die het culturele landschap van Andalusië heeft helpen vormgeven; Al-Idrisi, een gerenommeerd cartograaf die heeft bijgedragen aan het vormgeven van de huidige wereldkaart en een van de grootste Arabische geografen; de werken van filosoof Ibn Rushd, waarin interculturele communicatie centraal staat; en de tuinen van het Alhambra-paleis, een van de meest bekende bezienswaardigheden van Andalusië.

Voor elk onderdeel kreeg MCW de opdracht om de multimedia te ontwerpen en ontwikkelen met onder meer Interactives, grote projectiemappings, meeslepende projecties en algehele geluidsscores.

Location: Sheikh Zayed Grand Mosque Centre, Abu Dhabi, United Arab Emirates
Design and Content: Barker Langham
Construction and realisation: Hypsos Netherlands / Hypsos UAE
Technology: XYZ Technologies
AV - interactives: MCW / creative agency