Aanstaande vrijdag opent de tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ in Museum Prinsenhof. Een zeer bijzonder moment: één van de topstukken van het Rijksmuseum, ‘Het straatje van Vermeer’, komt speciaal voor deze tentoonstelling naar Delft. Om bezoekers van de tentoonstelling de mogelijkheid te geven het Delft van Vermeer te beleven maakten we samen met het Prinsenhof de wandel-app ‘Waar is Vermeer’.

De app Opnames met Ariaantje

In de app maak je kennis met Ariaentgen Claes van der Minne, ook wel Ariaantje genoemd. Ariaantje is de tante van Vermeer en woont in het huis te zien op zijn schilderij ‘Het straatje’. Samen met Ariaantje maak je een wandeling door het Delft van 1665, op zoek naar haar neef Johannes. Tijdens de wandeling ontdek je via informatiepunten en korte videos meer over het Delft van Ariaantje en Vermeer.

De wandelaar loopt via GPS, maar niet over een GoogleMaps, maar een oude stadskaart van Delft, de 'Kaert Figuratief'. Omdat het Delft van nu niet zoveel veranderd is met het Delft van toen konden we de oude kaart exact over GoogleMaps heen leggen zonder al te veel bewerking. Voor wie digitaal nog niet zo ver is, hebben we ook een boekje met de route gemaakt in 4 talen.

Ook door Delft wandelen met Vermeer? Je kan de app downloaden via de Apple Store (Nederlandse versie / Engelse versie).