Het verhaal van MCW

MCW is een creatief Rotterdams multimediaal bureau.


Creatief, omdat wij altijd nét even anders denken om de beste oplossing voor een vraagstuk te vinden. Rotterdams, omdat wij nooit uit het oog verliezen dat resultaat voor onze klanten voorop staat. En multimediaal, omdat bij ons verschillende studio's - Internet, Multimedia, 3D visuals & animaties, Film en Sound - naadloos met elkaar samenwerken.

Of het nu gaat om corporate storytelling, interactieve museale tentoonstellingen, grafisch design, animaties of belevingen in virtual reality; bij MCW vindt u alle kennis, creativiteit en ervaring die nodig is om mooie, lieve, rauwe, zachte en adembenemende verhalen te vertellen. Uw boodschap is bij ons altijd in de juiste handen.

Het verhaal van MCW


Pionieren op het gebied van verbeelding zit bij MCW in het bloed. Het bureau werd in 1993 opgericht als 3D-animatie én virtual reality studio. In die tijd zorgde virtual reality vooral voor spannende situaties in sciencefiction-films. Bovendien moest je er een bril ter grootte van een emmer voor op je hoofd zetten en had je enorme computers nodig om het geheel aan te sturen. Toch zagen wij de (commerciële) potentie van deze technologie. Wij konden dingen laten zien die nog niet bestonden. En dat was fantastisch.

Energie en passie

De energie en passie waarmee we indertijd te werk gingen, hebben we altijd vastgehouden en uiteindelijk uitgebreid naar meerdere disciplines. We zijn ons gaan specialiseren op het gebied van film, muziek, geluid, internet en interactieve applicaties. Allemaal om nóg meer te verbazen en te verwonderen.

Gereedschap

Om ons heen veranderde de wereld in rap tempo. Internet groeide uit tot het meest invloedrijke medium op de planeet, mobiele telefoons werden gemeengoed, computers groeiden in kracht en krompen in formaat, smartphones bestormden de markt, gevolgd door tablets... Allemaal prachtige ontwikkelingen. Maar bij MCW zien wij technologie altijd als gereedschap, nooit als een doel op zich.

Door crossmediaal te denken en disciplines als film, animatie, 3D, geluid en design samen te voegen, zijn wij juist in staat om buiten de technologie om te denken en het verhaal voorop te stellen. Want uiteindelijk is dát wat de ontvanger moet raken. Of dat nou in print, op internet , in het museum of op televisie is.

De cirkel compleet

Het pionieren blijft altijd in ons bloed. Zo lijkt de recente renaissance van virtual reality met de oculus rift weer nieuwe kansen te geven. Of ontwikkelingen als the internet of things, ibeacons, google glass, we blijven deze volgen en onderzoeken. Altijd met passie en verbeeldingskracht. Dat maakt voor ons de cirkel weer compleet.

Wij doen waar wij van houden en wij houden van wat wij doen. En dat is de enige manier om echt geweldig werk te maken.

Complexe verhalen eenvoudig vertellen


Bij MCW combineren we meerdere disciplines - film, geluid, internet, design en interactives - om heldere, creatieve en impactvolle verhalen te vertellen. Overdracht van verhalen kan in verschillende verschijningsvormen: een film, een interactief spel, alleen met audio, of door een educatieve applicatie. Om welk vraagstuk of welke uitdaging het ook gaat, wij zorgen met passie, inzicht en technische kennis altijd voor een oplossing die raakt én resultaat oplevert.

Terug tot de essentie

Mensen gebruiken verhalen al duizenden jaren om informatie over te brengen. De reden hiervoor is simpel: een goed verhaal spreekt aan, beklijft en zet waar nodig aan tot actie. Verhalen brengen complexe materie terug tot de essentie en hebben de kracht om door te dringen tot iemands hart. Dit gegeven begrijpen we bij MCW als geen ander. Wij zorgen ervoor dat een boodschap helder wordt, beklijft en impact heeft.

Communicatie

Omdat wij niet zo van hokjes houden, zien wij onszelf niet zozeer als communicatiebureau. Crossmediaal verhalenverteller is accurater, maar die omschrijving zou bij sommige mensen wellicht voor wat vraagtekens kunnen zorgen. Laten we het zo zeggen: ja, wij brengen een boodschap over, inhoudelijk én in de uitvoering.

Onze studio's

MCW kent verschillende studio's - elk met z'n eigen expertise - die naadloos met elkaar samenwerken: Internet, Multimedia, 3D visuals & animaties, Film en Sound. Zo kunnen we klanten optimaal helpen van creatief concept tot strategie en van eerste schetsen tot een in de puntjes verzorgde afwerking.

Concept

Bij ons krijgen ideeën vorm in het conceptteam. Ook in dit stadium gaan wij graag zo multidisciplinair mogelijk te werk. Daarom wordt dit team gevormd door conceptdenkers met uiteenlopende achtergronden: van film tot strategie en van multimedia tot online. Op deze manier kunnen we een vraagstuk optimaal uiteenrafelen en vanuit verschillende standpunten bekijken. Het resultaat? Oplossingen die soms ogenschijnlijk voor de hand liggen, maar die juist nét een creatieve touch hebben waardoor ze interessant en effectief worden.

Design

Het designteam van MCW bestaat uit gepassioneerde professionals die concepten uitwerken tot een volledig ontwerp. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een multimediaal spel, maar ook om een advertentie in een magazine, een interactieve museale tentoonstelling of een pakkende animatie. Wij houden van functioneel design, in de zin dat functie boven vorm staat, maar ontwerpen natuurlijk wél mooi moeten zijn.

De disciplines van MCW


Verschillende disciplines optimaal met elkaar combineren. Dát is wat we bij MCW al jarenlang met veel succes doen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Om welke disciplines gaat het dan zoal?

Concept

Conceptdenkers met verschillende achtergronden, zoals film, muziek, internet en multimedia, werken samen om een vraagstuk uiteen te rafelen en te verwerken tot een creatief en effectief plan.

Design

Het designteam van MCW werkt concepten uit tot volwaardige ontwerpen. Van advertenties tot websites en van interactieve tentoonstellingen tot 3D-animaties.

Development

Het development-team wordt gevormd door ervaren front- en back-end ontwikkelaars die websites, apps en applicaties volgens de laatste technieken ontwikkelen.

3D

De 3D-professionals van MCW leveren verbeeldingskracht in meerdere dimensies en kunnen mensen, producten en zelfs hele werelden zichtbaar maken.

Internet

webdesigners, -developers en serverbeheerders vormen samen een specialistisch web team voor wie de soms complexe werkzaamheden die horen bij het ontwikkelen en onderhouden van websites dagelijkse kost zijn.

Film

Script, regie, camera, montage; bij MCW verzorgen wij het allemaal om mooie en pakkende verhalen te vertellen met bewegend beeld.

Muziek

Muziek is veel meer dan geluid. Het is emotie. De muziekspecialisten van MCW weten precies hoe de juiste muziek een verhaal krachtig kan versterken.

Voor wie wij het allemaal doen


Bij MCW houden we van onze klanten. Dat klinkt misschien een tikkeltje afgezaagd, maar wij menen het oprecht. Met veel van onze opdrachtgevers hebben wij een jarenlange band, die veel verder gaat dan het simpelweg uitvoeren van opdrachten. Om goede verhalen te kunnen vertellen moet je tot de essentie van een organisatie komen. Op die manier leer je je klanten goed kennen.

Wij werken onder andere voor:

Nederlandse Energie Maatschappij
ANP
Boskalis
Bovag
Dockwise
Prinsenhof
Europese Commissie
Holmatro
Madurodam
Navingo
Scheepvaartmuseum
NS Opleidingen
Provincie Zuid-Holland
Railinfra
Remia
Rijkswaterstaat
Shell
Stibat
Prorail
Waaijer Projectrealisatie
Lezen en Schrijven
Sammobile
Paleis het Loo