Voor YES!Delft, één van de top vijf universitaire incubators ter wereld, maakten we de nieuwe website. Samen met de bijbehorende backoffice, het intranet en de socials, vormt de website voor deze tech incubator van de TU Delft een digitale spil in het ecosysteem voor startups, partners en investeerders.

Wie wel eens bij de TU Delft komt, heeft het vast eens gezien of is er wel eens geweest: het wit-transparante hoofdkwartier van YES!Delft. Op deze plek, in dit gebouw met de allure van inventiviteit, techniek en ondernemingszin, komen dagelijks de creative disruptors van vandaag samen om te werken aan de innovaties van morgen. Jonge ondernemers worden daarbij ondersteund door het YES!Delft team, bestaande uit mentors, experts en ervaren entrepreneurs.

Om de website goed te laten aansluiten bij het toegankelijke en coöperatieve karakter van het hoofdkwartier en de organisatie zelf, maakten we een ontwerp met gebruiksgemak als uitgangspunt en bouwden we de website waarbij de techniek zorgt voor de snappy user experience die het bezoek eraan prettig maakt, maar zelf niet overheerst. Techniek is belangrijk, zeker voor een tech incubator, maar uiteindelijk vooral een middel om de processen van de organisatie en het functioneren van de website te faciliteren.

Sinds de oprichting van YES!Delft in 2005 was de website van YES!Delft al een aantal keren opnieuw gebouwd. Een incubator en accelerator zoals YES!Delft is continu in ontwikkeling, en zo ook de website. Het bleef echter steeds vooral een ‘male high tech’ website, met onvoldoende aandacht voor de klantreis en gebruikerservaring van een doelgroep die echt breder is dan alleen techies. Dat wilden wij anders doen. Door te beginnen met een vooronderzoek en een reeks fijne gesprekken met het brand- en marketing-team van YES!Delft, konden we werken vanuit een perfect inzicht in de organisatie en maakten we eerst een intuïtieve navigatiestructuur, gevolgd door een fris grafisch ontwerp en daarmee uiteindelijk een website die goed gevonden wordt, prettig, intuïtief en veilig werkt en voor YES!Delft makkelijk te beheren is.

De website biedt nu een prettige user experience en een platform waar startups, studenten, partners, investeerders en mentors elkaar ontmoeten, zichzelf presenteren en op de hoogte blijven. Bovenal kunnen startende ondernemers zich aanmelden voor een reeks aan services, programma’s en evenementen die YES!Delft speciaal voor hen organiseert.

De nieuwe website van YES!Delft is te bezoeken op: yesdelft.com.