Op vrijdag 13 januari 2017 is het nieuwe Feyenoord Museum feestelijk geopend aan de historische Olympiazijde van De Kuip. Stadionspeaker en oud-Feyenoorder Peter Houtman begeleidde de middag. De openingshandeling werd verricht door Aad van der Laan - bestuursvoorzitter van het museum.

In het thematisch ingerichte museum vormen talloze relikwieën, een indrukwekkende tijdlijn, tientallen filmpjes en interactieve schermen samen de geschiedenis van Feyenoord en het stadion.

Het concept en ontwerp van het museum is van het Rotterdamse bureau Pronk.
Heijmerink Wagemakers nam de technische ontwikkeling en realisatie voor zijn rekening. 

Ruim 600 spelersstatistieken, 109 seizoenen en 1.000 historische foto’s

Vorig jaar werden wij door Pronk gevraagd om mee te denken voor de audiovisuele- en multimediale invulling van het nieuwe museum. We creëerden 4 verschillende thematisch ingerichte videoplayers met tientallen historische filmfragmenten, een interactieve opstelling om je eigen Feyenoord sterrenteam samen te stellen en een rijke database met daarin alle spelers- en seizoen statistieken van 1908 tot heden, met meer dan 1.000 historische foto’s en filmpjes.

Bezoekers kunnen via een touchscreen op eenvoudige wijze door de uitgebreide en altijd up-to-date fotodatabase bladeren. Tijdens het zoeken verschijnen automatisch spelers uit dezelfde Feyenoord-periode, zodat je als bezoeker onbewust geleid wordt door het programma. Voor veel bezoekers is dit een feest van herkenning. Oude, vergeten spelers worden op deze manier weer aan het publiek gepresenteerd.

Ook de interactieve opstelling ‘Jouw Feyenoord Sterrenteam’ is inmiddels een hit bij jong en oud. Bijna 100 sterrenteams zijn al aangemaakt en afgedrukt of gedeeld met het thuisfront. Het sterrenteam met op iedere positie de Italiaanse superspits Graziano Pellè is trouwens de meest opvallende :)

De spelersdatabase is door Feyenoord eenvoudig bij te houden via een op maat gemaakt content management systeem, want ook toekomstige successen mogen straks niet ontbreken in het museum! Via ons showcontrol systeem Show'M kunnen medewerkers van het museum alle PC's, videospelers en applicaties dagelijks netjes opstarten en afsluiten.

Het splinternieuwe Feyenoord Museum is alleen te bezoeken als onderdeel van een rondleiding door De Kuip.

 

Opening Feyenoord Museum in de media

RTV Rijnmond: Nieuw Feyenoord museum deze week open voor publiek

RTL Live: Feyenoord Museum heropend

Metro: Nieuw Feyenoord Museum geopend in De Kuip

De Feyenoorder: Opening Feyenoord Museum

AD: Feyenoord Museum in de Kuip over twee weken weer open voor publiek