In Rotterdam is de brandweer-belevingswoning 'Het brand komt bij je thuis huis' geopend! Een interactieve ontdekkingstocht waar je ervaart wat er kan gebeuren als er in jouw woning brand uitbreekt.

Deze rondreizende belevingswoning met de naam ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’ is de eerste belevingswoning voor volwassenen in de regio Rotterdam-Rijnmond. In dit huis ervaar je met al je zintuigen wat de impact van een woningbrand is. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan? Ontdek hoe je brand kunt voorkomen. Ga op onderzoek uit en speel het spel. Zo verzamel je steeds meer tips over hoe je jouw woning brandveilig kunt maken.

De belevingswoning is bedacht en ontworpen door Pronk. MCW creëerde drie hoorspelen van indringende, waargebeurde brandincidenten bij mensen thuis. Ook ontwikkelden we een AR tablet-app waarmee bezoekers door de woning op ontdekkingstocht gaan en ervaren hoe de brand is ontstaan en wat je wel of juist niet moet doen.

Kijk voor meer informatie op: rijnmondveilig.nl

Fotografie: Mike Bink