De gigantische escaperoom Aerokart Winscape in Parijs draait sinds de opening in oktober 2016 op volle toeren! Wekelijks worden zo'n 50 teams uitgedaagd om verschillende gamerooms op te lossen. Sinds de opening hebben zo'n 6.000 bezoekers de experience gespeeld.

De science fiction experience met maar liefst 12 gekoppelde kamers vol spanning en avontuur is in samenwerking met hoofdaannemer Jora Vision, Mansveld en Invent Design tot stand gekomen.

Deze meeslepende ervaring is gebaseerd op een science fiction verhaal: De Franse ruimte autoriteiten zijn op zoek naar kandidaten die over een paar jaar deelnemen aan een geheime ruimtemissie. In een space-trainings-faciliteit met 4 verschillende parcours, worden bezoekers uitgedaagd zintuigen, geheugen, logica en fysiek in te zetten voor een zo goed mogelijk resultaat. MCW zorgde binnen dit unieke project voor het control system, soundscapes en het ontwerp en de ontwikkeling van alle applicaties, films, animaties en interactives.

Control system

Alle deelnemers van de escaperoom krijgen een RFID-bandje die wordt geactiveerd bij de registratieportals in de lounge waar alle teams en spelers worden aangemeld. Gedurende de gehele experience worden hierop persoonlijke scores en teamresultaten bepaald en bijgehouden. Daarnaast wordt het persoonlijke bandje gebruikt om de spellen in de kamers te activeren en om de teams te lokaliseren vanuit de controlroom. MCW realiseerde het systeem achter de escaperoom waarin alle RFID-data, teams, tijden en verschillende parcours samenkomen en kunnen worden gecontroleerd.

Aerokart Winscape RFID

Beleving

Voor deze volledig thematische escaperoom produceerde MCW meerdere films en animaties die onderdeel zijn van de totale ‘science fiction’ beleving van de bezoekers. Zo worden er trailers getoond in de ‘Lounge’ en worden de bezoekers met een film welkom geheten in de ‘Controlroom’. De gehele escaperoom is daarbij voorzien van diverse soundscapes waarin de spanning en het thema duidelijk voelbaar zijn. 

Aerokart Winscape Controlroom

Interactives

Onderdeel van de escaperoom zijn de challenges en puzzels die binnen bepaalde tijd moeten worden behaald. MCW heeft meerdere interactieve games ontwikkeld waarin zowel persoonlijk als in teamverband wordt gewerkt voor een zo goed mogelijk resultaat.

Mission classification: TOP SECRET