Om aan de groeiende energiebehoefte te voldoen moeten we gebruik maken van alle beschikbare bronnen. Gas speelt hierbij een belangrijke rol. Shell is al decennia één van de grootste spelers in de wereld op het gebied van LNG (Liquefied Natural Gas) en GTL.

GTL staat voor Gas-To-Liquids, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Het omzetten van gas in vloeibare brandstof is een complex chemisch proces, dat Shell al sinds 1970 aan het optimaliseren is. Om dit proces uit te leggen, creëerden wij een animatiefilm waarin alle processtappen helder verbeeld worden.

Animatiefilm: Shell Gas-To-Liquids


GTL technologie zet aardgas, de schoonste fossiele brandstof, om in hoogwaardige vloeibare producten die anders zouden worden gemaakt van ruwe olie. Deze producten omvatten brandstoffen voor voertuigen, motoroliën en de ingrediënten voor dagelijkse benodigdheden zoals plastics, wasmiddelen en cosmetica. GTL-producten zijn kleur- en reukloos. Ze bevatten bijna geen verontreinigingen zoals zwavel, aromaten en stikstof, die wel in ruwe olie te vinden zijn.

In 1993 opende Shell de eerste commerciële GTL fabriek in de wereld in Maleisië. En in 2012 draaide het GTL mega-project Pearl GTL in Qatar op volle productiecapaciteit.

Kijk op www.shell.com/gtl voor meer informatie