Vorige maand is de expositie 3000 jaar wonen en werken geopend in het archeologisch museum van Castellum Hoge Woerd. In een deel van de omwalling staat het verhaal van de mens en zijn dagelijkse behoeften centraal.

De wetenschapsbijlage van NRC verraste ons met een 5-sterren-recensie voor deze nieuwe expositie. De recensent spreekt van een 'Huzarenstuk met spectaculaire nieuwe media (...): Hier spreken de dingen luid.' Vooral de verscheidenheid van producties werd door bezoekers tijdens de opening enthousiast ontvangen. We zijn als MCW trots dat we aan dit mooie eindresultaat hebben kunnen bijdragen!

Wij produceerden tien verschillende films en animaties, elk met een eigen verhaal en interessant voor jong en oud. Verdeeld over verschillende thema-eilanden geven deze bijzondere films een goed beeld over de verandering van het Utrechtse landschap vanaf de Romeinse tijd tot aan de dag van vandaag.

De producties zijn verschillend van aard. Er zijn interessante documentaires, vermakelijke animaties maar ook interactieve video's te zien. Zo vertelt een levend portret van een vroeg middeleeuwse dame over haar leven en de voorwerpen die zij dagelijks gebruikte en kun je bij een ander eiland een vraaggesprek aangaan met vier kwekers.Alle films zijn in nauwe samenwerking met Erfgoed compleet in-house geproduceerd. Door een iteratief proces werden de verschillende verhalen in de films door een team van archeologie, concept, regie, camera, sound en animatie fijngeslepen en gerealiseerd.

MCW realiseerde eerder al de documentairefilm ‘De Meern 1’ over het opgraven en conserveren van een Romeins schip dat in 1997 werd gevonden in Leidsche Rijn en dat als pronkstuk in het paviljoen van Castellum te zien is. Deze film is onlangs genomineerd voor een Gouden Reiger in de categorie ‘Kwaliteit/Vakmanschap’!