Komende zomer opent (hopelijk) het nieuwe Wereldmuseum in Rotterdam. Op dit moment werken wij samen met een enthousiast team van ontwerpers, schrijvers, conservatoren en bouwers aan de nieuwe tentoonstellingen. Na de verbouwing wil het museum inspireren tot een open blik op de wereld.

Vorige maand trapten we het project af met een inspirerende filmshoot in theater 't Kapelletje in Rotterdam met de Turkse schaduw poppenspeler Cengiz Özek. Cengiz reist de hele wereld rond en gebruikt deze eeuwenoude kunstvorm om hedendaagse thema's onder de aandacht te brengen van het publiek. Het poppenspel ‘Garbage Monster’ vertelt het verhaal over de plasticproblematiek in de wereld en het belang van juiste recycling.

Als het nieuwe Wereldmuseum geheel voltooid is, maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.

Met een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Meer informatie: wereldmuseum.nl