Thoroughbreds, Ierse volbloedpaarden worden gezien als de snelste racepaarden ter wereld. In het Ierse plaatsje Tully in Kildare is de Irish National Stud & Gardens gevestigd. De Thoroughbred paarden worden hier al sinds 1900 gefokt.

Recent is op het terrein van de fokkerij de unieke Irish Racehorse Experience gebouwd. Een experience op 600m2 waar het verhaal wordt verteld over dit bijzondere volbloedras en de paardensport in Ierland.

Vorig jaar zomer heeft MCW samen met Hypsos en Heijmerink Wagemakers de bijzondere opdracht binnengehaald om de inrichting van deze experience te mogen verzorgen. Het ontwerp is gemaakt door DMW creative uit Ierland.

Indoor positie tracking

Iedere bezoeker in de experience krijgt een tablet, waarmee door alle ruimtes op 20 cm nauwkeurig de positie wordt ‘getrackt’. Wanneer een bezoeker in de buurt van een film of interactive komt, synct de tablet en speelt automatisch de voice-over en muziek in één van de 6 geselecteerde talen. Voor slechthorenden wordt ook de transcriptie in de juiste taal op de tablet getoond.

Buy your own racehorse!

De experience laat de ontwikkeling van een racepaard zien, van geboorte tot het moment dat deze wordt ingezet in de races. Naast de meeslepende verhalen over de selectie en training van zowel de paarden als de jockeys, spelen de bezoekers ook de Racehorse Game.

Via de persoonlijke tablet koopt iedere bezoeker een 'Yearling' van 1 jaar oud in de beroemde Ierse veilinghal 'Goffs' (een immersive projectieruimte van deze historische veilinghal).

Via het spel dien je keuzes te maken over voeding, trainer, training en welke jockey het paard gaat rijden. Alle keuzes die gemaakt worden, bepalen uiteindelijk hoe snel je paard is. En dit komt allemaal bij elkaar in ‘The Big Race’ waarbij de bezoekers een race rijden tegen andere bezoekers in een imax-achtige setting, compleet met mechanisch bewegende paarden, wind, sound design, dynamisch commentaar en een levensgrote projectie van de race op een beroemd Iers circuit.

Realtime analytics

Het positie tracking systeem genereert realtime analytics. Het personeel heeft via een controle scherm bij de ontvangst exact zicht op waar de bezoekers zich bevinden in de experience. Zo kunnen de medewerkers precies inspelen op drukke momenten en de bezoekers goed door de experience begeleiden.

MCW was verantwoordelijk voor alle content, films, animaties, game-design, programmering en simulatie van de totale exhibit. Ook alle grafische panelen zijn door MCW ontworpen.

Chief Executive van de Irish National Stud and Gardens, Cathal Beale:

“De Irish Racehorse Experience biedt een prachtig podium voor het Ierse renpaard om aan de wereld te worden tentoongesteld. Ierland is uniek in zijn vermogen om de perfecte omgeving van geschoolde mensen en zeer vruchtbaar land te bieden om de beste paarden te fokken.”

Realisatie: 2020

Opdrachtgever: Irish National Stud & Gardens

Ontwerp: DMW creative in samenwerking met MCW / creative agency

Hoofdaannemer: Hypsos

Projectleiding, engineering en realisatie: Heijmerink Wagemakers

AV content, interactive- game design en print: MCW / creative agency

AV hardware: Rapenburg Technologies