Demissionair minister-president Rutte opende 30 september 2021 de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Macht, 800 jaar Binnenhof’ in het Haags Historisch Museum. In opdracht van Perspekt ontwikkelde MCW de multimedia voor deze tentoonstelling.

Het Binnenhof in Den Haag is al achthonderd jaar het strijdtoneel van de macht. Die geschiedenis maakt het Binnenhof een van de oudste bestuurscentra in de wereld. Op deze symbolische plek heeft de macht door de eeuwen heen verschillende gedaantes gehad, met wisselende spelers, met winnaars en verliezers, met mooie en met wrede kanten, en met onze democratie als resultaat.

Aan de hand van vier thema’s wordt het verhaal vertelt en verbeeld over de Nederlandse politiek:

  • Bouwen voor de macht
  • Strijden om de macht
  • Kleven aan de macht
  • Pronken met de macht

De vier gekozen thema’s worden verteld door personages die in de toekomst leven en - soms met enige verwondering - terugblikken op het verleden maar ook op het hier en nu.

In de verschillende interactives kunnen bezoekers ontdekken hoe de macht in Nederland er de afgelopen 800 jaar uitzag. Zo geeft de interactive ‘Verdeling in de Tweede Kamer’ aan de hand van 5 categorieën een heel goed beeld wie er sinds 1815 streden om de macht. Bezoekers kunnen zelf een mening vormen of de macht in Nederland wel zo eerlijk verdeeld was…en nog steeds is?

Kijk voor meer informatie op haagshistorischmuseum.nl

Opdrachtgever: Haags Historisch Museum

Hoofdaannemer: Perspekt

Ruimtelijk ontwerp: Perspekt

Bouw en realisatie: Perspekt

AV- interactives: MCW / creative agency en Hardcut

Licht: 50LUX

Fotografie: Studio Kim Verkade