Op 7 december 2016 is de nieuwe tentoonstelling T-REX REVEALED over dinosaurussen geopend in het Science Museum in Hong Kong. Deze tentoonstelling is uniek en innovatief: Er is geen echt skelet of bot te zien. De gehele tentoonstelling is gebaseerd op Augmented- en Virtual Reality. Een primeur in de museumwereld!

In nauwe samenwerking met Globe Creative uit Hong Kong, ontwierp en ontwikkelde MCW een duizelingwekkende 360 Virtual Dino Ride door de wereld van de dinosaurussen 65 miljoen jaar geleden. De gebruiker vliegt over een oerwoud en krijgt een ‘close encouter’ met een T-rex. Vervolgens maak je een gevecht van de T-rex met een kudde Tricerotopsen mee.

Er is een speciale opstelling gemaakt, met zwevende stoelen, waardoor het gevoel dat men als parasailer boven het oerwoud vliegt wordt versterkt. In de Experience maken we gebruik van de Gear-VR, waarvoor we een totaal gerenderde 360-graden animatie hebben ontwikkeld.

De Virtual Dino Ride is niet alleen spectaculair, maar heeft ook een hoog educatief gehalte. Er wordt uitgelegd hoe de dinosaurussen leefden en wat de dramatische gevolgen zijn geweest van de meteorietinslag en de vele vulkaanuitbarstingen.

MCW heeft, naar het laatste inzicht van Paleontoloog Dr. Michael Pittman, de dinosaurussen gemodelleerd en hun uiterlijk vormgegeven. Met felle kleuren en een vacht met veren zien deze dino’s er anders uit dan we gewend zijn.

Direct vanaf de opening van de tentoonstelling is de Virtual Dino Ride een groot succes. De opstelling met 6 VR-brillen is permanent bezet door enthousiaste museumbezoekers.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de T-REX REVEALED website.