Met een bijzondere app, die we maakten voor en met Stichting de Greb, kun je met je smartphone het indrukwekkende verhaal van de slag om de Grebbeberg leren kennen, precies op de plek waar de geschiedenis daadwerkelijk werd geschreven.

Smartphone app 'De Slag om de Grebbeberg'

Stichting De Greb verzamelt al jaren informatie over de slag om de Grebbeberg en deelt deze met het publiek door middel van rondleidingen, publicaties en een uitgebreide website. Nu is er ook een app waarmee iedereen aan de hand van animatie, interactieve wandelroutes en verhalen de geschiedenis van de slag om de Grebbeberg op een heel directe manier ter plekke kan leren kennen.

De app wordt geïntroduceerd door de animatie ‘Het verloop van de strijd’ waarin kort wordt uitgebeeld wat zich heeft afgespeeld tijdens de drie daagse strijd.

Aan de hand van interactieve wandelroutes word je vervolgens langs verschillende plekken gevoerd waar iets bijzonders is gebeurd of gevonden. De verhalen achter verschillende archeologische vondsten en historische foto’s van de slag worden je ter plaatse voorgedragen.

Op 19 februari 2015 is de app officieel gelanceerd, samen met een verzameling kunstwerken langs de route. Meer informatie over de app kan je vinden op de website van Stichting De Greb. De app is gratis te downloaden via iTunes en Google Play.

De presentatie van de Grebbeberg app