Een handboek en game om levens te redden

Vorige casestudy


Holmatro Rescue Equipment

Aan boord van het superschip van Dockwise

Veiligheid op het juiste spoor

Volgende casestudy


Rail Alert / Railinfra opleidingen

Bij MCW hebben we veel expertise opgedaan in de Offshore industrie. Zo hebben we onze expertise en creativiteit al ingezet voor grote spelers als Huisman Equipment, SMIT en Shell.


Voor Dockwise, wereldwijd actief op het gebied van transport en de installatie van extreem grote en zware ladingen op zee, hebben we een bijzondere multitouch-applicatie ontwikkeld om de mogelijkheden van hun nieuwe 'superschip', de Vanguard, op een originele en indrukwekkende manier te laten zien.

Achtergrond


Het onvoorstelbare samen realiseren. Deze slogan van Dockwise geeft goed aan hoe het bedrijf te werk gaat. Dockwise, inmiddels een onderdeel van Boskalis, bevaart de wereldzeeën en biedt aan aardolie- en gasmaatschappijen diensten op het gebied van transport, logistiek, projectbeheer, inkoop en engineering.

Zaken die qua grootte ogenschijnlijk onmogelijk te transporteren zijn, weet Dockwise tóch op het water van A naar B te vervoeren. Hun nieuwste aanwinst om dit te realiseren is de Vanguard, een half-afzinkbaar transportschip van 275 meter lang en 70 meter breed. De grootste in zijn soort. Het dek is zo groot dat er gemakkelijk een par-4 golfbaan en zelfs de gehele Eiffeltoren op past.

De vraag


Bedenk en ontwikkel een applicatie die op een interactieve en originele manier laat zien wat de mogelijkheden zijn van de Vanguard. Deze applicatie zal onder meer ingezet worden op een grote beurs in Housten.

Onze aanpak


Om bezoekers tijdens de OTC beurs in Houston te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn van de Vanguard, ontwikkelde MCW in opdracht van Dockwise een interactieve multitouch-applicatie. Deze applicatie draaide op een zeer grote multitouch-tafel, waar beursbezoekers op interactieve, vrije wijze rondom het enorme schip konden navigeren. Zo konden ze zelf ervaren welk type ladingen de Vanguard kan vervoeren. De applicatie creëerde een grote buzz tijdens de beurs en zorgde dan ook voor flink wat geïnteresseerde bezoekers.

Award
Tijdens de beurs mocht de CEO van Dockwise, de heer A Goedée, namens het bedrijf de 'OTC Spotlight on New Technology Award' in ontvangst nemen. Deze uitreiking van deze prestigieuze prijs werd begeleid door een introductie-animatie, die ook bij MCW is ontworpen en ontwikkeld.

Het resultaat


Naast de multitouch-applicatie, hebben we bij MCW ook 3D-animaties gerealiseerd, die de vele mogelijkheden en voordelen van de enorme Vanguard laten zien. Deze animaties worden voor zowel interne als externe communicatie gebruikt, bijvoorbeeld tijdens presentaties en beurzen.