Museum Prinsenhof Delft viert vanaf 12 april het vijftigjarig bestaan van MOJO met de tentoonstelling MOJO Backstage: Delftse meesters in de muziekindustrie. MCW produceerde maar liefst 40 AV producties voor deze bijzondere tentoonstelling.

De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Met deze tentoonstelling, vormgegeven door Peter te Bos laat het museum zien waar een klein land groot in kan zijn.

De tentoonstelling MOJO Backstage toont hoe MOJO zich in vijftig jaar ontwikkelde tot het succesvolle bedrijf dat het nu is. Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen zoal bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren, maar kruipen ook in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto’s nemen de bezoeker mee op een trip down memory lane.

In een ruimte met rondom projectie kunnen bezoekers verschillende concerten beleven, een immense projectie van 12 bij 3 meter toont de opbouw van het U2 concert in de Amsterdam Arena en in Virtual Reality krijgen bezoekers een backstage-ervaring bij een concert van Nederlands populairste rapper Ronnie Flex in AFAS Live.

De expositie is vormgegeven door Peter te Bos, leadzanger van de band Claw Boys Claw en jarenlang verbonden aan MOJO als vormgever voor Lowlands. De tentoonstelling is tot 1 september 2019 open voor publiek.

Tentoonstellingsontwerp: Peter te Bos
AV en multimedia: MCW / creative agency
Inrichting: Planemos
Techniek: Mansveld Projecten & Services
Lichtontwerp: 50LUX

Bekijk ook de EenVandaag reportage: Van zolderkamertje naar miljoenenbedrijf