Het London Design Museum, met door MCW ontworpen interactieve tentoonstellingen, deelt inspirerende oplossingen om samen een duurzame toekomst te creëren.

Materialen en menselijke beschaving zijn sinds mensenheugenis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de stenen en bronzen voorwerpen die de mens al in de prehistorie slim gebruikte, tot kunststoffen en de recente opkomst van nanoproducten, materialen die we gebruiken zijn steeds meer verbonden met wetenschap en technologie. Ze weerspiegelen de menselijke behoeften in verschillende tijdperken en zijn getuige geweest van de ontwikkeling van beschavingen.

Deze tentoonstelling schetst een beeld van materialen vanaf hun oorsprong tot hoe mensen ze door ingenieuze technologie en ontwerpen omzetten in dagelijkse producten. Maar laat ons ook de (rampzalige) gevolgen zien van onze gulzige consumptie van natuurlijke hulpbronnen. De verbazingwekkende collectie van het London Design Museum, samen met innovatieve, nieuwe materialen en door MCW ontworpen interactieve tentoonstellingen, delen inspirerende oplossingen met het publiek om samen een duurzame toekomst te creëren.

Voor deze tentoonstelling ontwierp en ontwikkelde MCW alle films, animaties en interactieve producties.

Opdrachtgever: Hong Kong Science Museum
Projectmanagement en realisatie: Globe Creative
Ontwerp: Designwolf
Grafisch Ontwerp: Human Nature Design
Bouw en realisatie: Globe Creative
AV – interactives: MCW / creatieve agency