Museum de Voorde in Zoetermeer nodigt je graag uit om je zelf te leren kennen. Op de tweede verdieping van het gloednieuwe museum kom je daarom een tentoonstelling met zeven paviljoentjes tegen over jou en je identiteit. Daarin ontdek je wat je belangrijk vindt.

Wie je bent en hoe je doet, dat noemen we identiteit. Vaak wordt gezegd dat je identiteit het resultaat is van je opvoeding en je omgeving: nature, nurture.

MCW bedacht en realiseerde in samenwerking met XPEX de interactieve paviljoens, waarin we je op een vrolijke manier laten nadenken over wat maakt dat jij bent wie je bent.

Dat kunnen wel 100 dingen zijn. Wij hebben er zeven uitgekozen. De voorbeelden komen uit Zoetermeer. En niet voor niets: ooit werd het dorp Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. De mensen kwamen. Van iedere 10 bewoners waren er 9 nieuw.

Alle nieuwe bewoners namen een heel leven mee. Nergens kwam in zo’n korte tijd zoveel variatie aan meningen, inzichten en overtuigingen bij elkaar. Deze laten we zien en horen in de deze tentoonstelling over jou en je identiteit. Je kunt zelf aangeven of je je hierin herkent, of juist niet.

Je komt er bijvoorbeeld achter wat er voor jou nodig is om je ergens thuis te voelen. In een grote ‘Tinder-achtige’ app ontdek je welke religieuze of spirituele uitspraak het beste bij jou past. Luister naar een radio-talkshow waarin mannen en vrouwen uit verschillende tijden met elkaar discussieren over thema’s als seks en kinderen. Ontdek je technische identiteit in de databox escaperoom en ontdek of je een doorzetter of flierefluiter bent in het fietsspel.

‘...en wie ben jij?’, een tentoonstelling over jou en je identiteit.
Altijd te zien in Museum De Voorde Zoetermeer

 

Ontwerp: MCW / creative agency in samenwerking met XPEX
AV en interactives: MCW / creative agency
Techniek en bouw: Kloosterboer Decor
Fotografie: Mike Bink