Altijd al willen weten waarop Edam zo beroemd is geworden? Kom dan naar ‘The Story of Edam Cheese’, een heuse Kaas Experience waar de roemrijke geschiedenis van Edammer Kaas wordt beleefd.

Henri Willig verwierf internationale bekendheid met de productie van baby Gouda. Al 40 jaar zet hij zich in om ambachtelijke kaas van hoge kwaliteit te bereiden. Henri Willig wilde graag de verhalen van de beroemde kaas vertellen en zo ontstond het idee voor een heuse Kaas Experience.

Ric Berretty Experience Concepten ontwierp een multimediale experience waar de verhalen in audio worden aangeboden, zodat ze met verwondering, humor, schoonheid en trots kunnen worden gedeeld.

MCW kreeg de opdracht om een aantal animatiefilms en games voor deze tentoonstelling te ontwikkelen. Daarnaast hebben we ook de productie van de audiotours in 6 talen op ons genomen.

Het resultaat is een zeer smaakvolle publieksattractie waar de (internationale) bezoekers onbekende verhalen over de wereldberoemde kaasjes kunnen ontdekken.

Realisatie: 2020

Opdrachtgever: Henri Willig

Ontwerp: Ric Berretty Experience Concepten

Realisatie: Flink

AV en game design: MCW / creative agency