Donderdag 13 oktober organiseerde MCW in samenwerking met Guide ID een goedbezocht seminar voor haar klanten in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Een welkomstwoord van Petra Brinkhof (Guide ID) en onze Martin van den Berg was het startschot van een inspirerende middag. Een middag waar sprekers van diverse partijen en een goedgevulde zaal met geïnteresseerden tevens de gelegenheid hadden om de tentoonstelling ‘Drijfveer | 100 jaar verzamelen’ te bewonderen.

De eerste spreker van de middag was Saskia Oranje, tentoonstellingsmaakster van het Scheepvaart Museum. Saskia nam de zaal mee in de totstandkoming van de tentoonstelling ‘Drijfveer | 100 jaar verzamelen’. Een tentoonstelling waar ook Guide ID en MCW bij betrokken zijn geweest. Het toegepaste platform in deze tentoonsteling en de bijbehorende mogelijkheden van Guide ID werden door Frits Polman en Joshua Stevenson aan de hand van meerdere projecten toegelicht.

Seminar Vertellen en Beleven

Gepensioneerd archeoloog van het Museum of London, Peter Marsden, kwam daarna aan het woord. Peter was in de jaren ’60 al betrokken bij de opgraving van het scheepswrak de ‘De Amsterdam’, dat bij Hastings (UK) is gezonken in 1749. Het verhaal van Peter werd compleet door de locatie van de seminar en het uitzicht vanuit de zaal op de replica van ‘De Amsterdam’. Met veel enthousiasme lichtte Peter Marsden toe dat er vergevorderde plannen zijn om het wrak van Hastings naar Nederland te brengen en het hier tentoon te gaan stellen. Technisch een complex project, maar als alles mee zit kunnen we de replica en het originele wrak ooit in één blik gaan zien.

Na de lunch heeft iedereen met behulp van een ‘Podcatcher’ en met toelichting van de tekstschrijver Gus Maussen, de tentoonstelling ‘Drijfveer | 100 jaar verzamelen’ bekeken. MCW heeft in samenwerking met Gus de audiotour voor de tentoonstelling geproduceerd. Naast een professionele stemacteur komen bij de tour ook conservatoren aan het woord die met passie over de items in de tentoonstelling vertellen.

Seminar Vertellen en Beleven

Designer van Jora Vision, Marco Ruzza vervolgde de middag. Marco vertelde onder andere dat de werelden van pretparken en musea, vroeger strikt gescheiden, steeds meer bij elkaar komen. Ieder project begint bij het verhaal, dat is de kern waar omheen wordt gebouwd. MCW heeft intensief met Jora Vision samengewerkt in de realisatie van de grote ‘escape-room’ voor Aerokart in Parijs.

Martin van den Berg sloot de dag af. Hij lichtte diverse van onze projecten toe met behulp van dezelfde ‘shooter’ die MCW heeft ontwikkeld voor de escaperoom in Parijs en gaf zo inzicht in de werkwijze, ervaring en mogelijkheden van MCW.

Al met al, een geslaagde dag!

Seminar Vertellen en Beleven