Vlakbij Dublin, in Kildare, staat de Ierse volbloedpaardenfokkerij The Irish National Stud & Gardens. Op het terrein waar al sinds 1900 volbloed racepaarden worden gefokt, bouwen we momenteel aan de Irish Racehorse Experience. Over het verhaal van het volbloedras en de paardenracesport in Ierland.

Vorig jaar haalden MCW / creative agency samen met Hypsos, Heijmerink Wagemakers en Rapenburg Plaza deze bijzondere opdracht binnen voor het verzorgen van de inrichting van deze experience. Het ontwerp is van het Ierse designbureau DMW Creative. Wij ontwikkelen voor deze experience alle films, fotografie, games, interactives en het ontwerp van alle grafische panelen.

Game: Van veulen tot finish

Centraal in de attractie staat een meeslepende (spel)ervaring die de bezoeker laat zien hoe een volbloed van veulen tot finish wordt getraind en gebracht tot de racedag. Via de door ons ontwikkelde tablet game krijgen bezoekers de mogelijkheid om een eigen racepaard te kopen en te trainen. De persoonlijke scores bepalen uiteindelijk of je als bezoeker in de laatste ruimte de ‘Big Horse Race’ wint of verliest. Bezoekers kunnen namelijk zelf een paardenrace ervaren door de nieuwste simulatietechnologie die nog nooit eerder in Ierland is gebruikt.

Voortgang van het project

Inmiddels is 600 m² tentoonstellingsruimte gebouwd, naar ontwerp van KBM Architects Ltd. De inrichting van de experience is inmiddels op locatie in volle gang.