Na een jaar uitstel, gaat het nu dan toch gebeuren. De Wereldtentoonstelling in Dubai zal op 1 oktober 2021 haar deuren openen. Net als bij de eerdere editie in Kazachstan, maakt MCW voor het paviljoen van Algerije een aantal films, interactives en de main film voor in het theater.

Het thema van de Wereldtentoonstelling in Dubai is  ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Dit sluit heel goed aan bij alle ontwikkelingen die in Algerije gaande zijn, zoals de snelweg die Algiers in het noorden verbindt met Zuid-Afrikaanse landen als Tunesie, Nigeria en Mali. Of de hypermoderne high speed internetverbinding die voor een zeer snelle uitrol van internet in het land zorgt. En niet te vergeten een enorme capaciteit aan wind- en zonne-energie die benut wordt in het land.

De ontwikkeling van de multimedia voor dit paviljoen is door het uitstel en alle COVID-19 restricties niet gemakkelijk geweest. Het eind van de spannende reis is echter in zicht, nog de laatste loodjes en we kunnen installeren. En kunnen we weer genieten van een geweldige wereldtentoonstelling!

Opdrachtgever: the Government of Algeria
Ontwerp: Freeman
Hoofdaannemer: Freeman / Pico Total Brand Activation
AV content, interactive- game design: MCW / creative agency