Brand... Niemand hoopt het ooit mee te maken maar als het gebeurt zijn de eerste 3 minuten cruciaal. Hoe ben je goed voorbereid? En wat moet je wel en niet doen?

Om hier antwoord op te geven ontwikkelde de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland in samenwerking met Pronk een zogenaamde '3 minute store’, een pop-up winkel die zal reizen langs verschillende steden in de Achterhoek en op de Veluwe. Bezoekers van de winkel krijgen via interactieve applicaties en een film inzicht in waar in huis zich brandgevaren bevinden.

MCW werd gevraagd een concept voor de film te bedenken, uit te werken en te produceren. Een leuke maar ook spannende uitdaging, mede gezien het feit dat de complete productie binnen tweeënhalve week gerealiseerd moest worden om in premiere te kunnen gaan bij de opening van de eerste winkel in Zutphen!

De film is een korte moodfilm geworden waarin we twee gezinnen die naast elkaar wonen volgen. De film start ’s avonds rond etenstijd, en duurt tot diep in de nacht. Ergens in de nacht ontstaat ergens kortsluiting en vullen beiden huizen zich met rook. Hoe goed zijn de gezinnen voorbereid op brand? En zijn ze in staat het huis tijdig te verlaten?

De film is op dit moment te bekijken in de pop-up store op de Overwelving 8 te Zutphen.